villascoada

Home » NEDERLANDS » Onze Villa

Onze Villa

Advertisements

Onze Villa bevindt zich heel dichtbij het spectaculaire witte zandstrand S’Arena Scoada en biedt een prachtig uitzicht over het eiland Mal di Ventre.

5948081506_db28cda877_z

In de omgeving van vila zijn er een aantal sporten die u kunt gaan beoefenen, variërend van watersport tot golf. De Arenas Golf Club ligt op slechts 8 km afstand.


Eetzaal

Eetzaal

Het schiereiland van Sinis omsluit aan de noordzijde de Golf van Oristano. Dit schiereiland is rijk aan zilte meren (stagni), ontstaan door afzettingen van sedimenten van de rivier de Tirso, die naar zee toe open zijn maar ook gevoed worden door zoetwater riviertjes vanuit het binnenland en de regen in vooral de winterperiode. Dit heeft de natuurlijke omgeving gecreëerd voor watervogels, vissen en veel verschillende soorten waterplanten. De noordelijke stagni zijn zodanig verzilt dat deze een ideale plek vormen voor de migrerende flamingo’s die daar de zomer maanden door brengen.

Vlak bij Tharros zijn er lage duinen, zandverstuivingen die ook grotendeels de overblijfselen van het stadje hebben bedolven onder meters dik zand. Op Capo San Marco en de heuvels langs de kustlijn van het schiereiland van Sinis kan je de Macchia Mediterranea vinden: struiken en planten van diverse soorten die vaak niet hoger worden dan twee meter. In het voorjaar, wanneer de meeste struiken in bloei staan geeft dit een schitterend kleurenspel en kan je je voorstellen dat de antieke schrijvers Sardinië het gelukkige paradijs noemden.

Aan de zeezijde bevinden zich diverse stranden met witte kiezel (Is Arutas), ontstaan uit sedimenten van het eilandje Mal di Ventre waardoor de stranden wit zijn en de zee een groen-blauwe transparantie heeft. Het schiereiland van Sinis en de eilandjes Mal di Ventre en il Catalano maken deel uit van een natuurpark.

Het water en de stranden zijn grijzer van kleur door de zandige bodem, afzettingen die meegevoerd zijn door de rivier de Tirso vanuit het binnenland. De moerassen aan de Golf van Oristano hebben in de jaren dertig van de vorige eeuw na de drooglegging plaatsgemaakt voor landbouwbedrijven (veeteelt en maïs). Langs de kust van de Golf liggen de zandstranden, uitermate geschikt voor families met kleine kinderen vanwege de ondiepe wateren en omdat er vlak achter het strand een gordel van pijnboombossen ligt die ruim schaduw biedt en gebruikt kan worden voor een picknick in de open lucht.

Advertisements